Pályaválasztás

Amennyire fontos kisdiákjaink életében az iskolába lépés, az első osztály megkezdése, annyira fontos és meghatározó 8. osztályos tanulóink számára az általános iskolából való kilépés, a pályaválasztás.
A továbbtanulásra már 7. osztálytól tudatosan készítjük tanulóinkat. Az ősz folyamán az osztályfőnökök szervezésével a 7-8. osztályos tanulóink részt vesznek a Miskolcon megrendezett pályaválasztási kiállításon.
A szülők részére szülői értekezleten tartunk tájékoztatót a továbbtanulással kapcsolatos tudnivalókról.
A Miskolci Nevelési Tanácsadó vizsgálatot végez a 7-8. osztályos tanulóink körében, és igény esetén lehetőséget ad a 8. osztályosoknak egyéni tanácsadásra is.
A központi írásbeli felvételi vizsgára magyar és matematika órákon és heti 1 órában külön óra keretében készítjük fel nyolcadikosainkat.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy nyílt napokon vegyenek részt és megrendeljük számukra a továbbtanulási tájékoztatókat.

Az elmúlt évek beiskolázási adataiból kitűnik, hogy több tanulónkat vettek föl 4 ill. 6 évfolyamos gimnáziumba. Vegyes érzésekkel fogadtuk ezt a hírt, hiszen büszkeséggel tölt el minket, hogy ezek a tanulók olyan jó alapokat kaptak, amivel bekerültek ezekbe az intézményekbe, másrészt viszont ezek a tehetséges gyerekek ezáltal elkerültek a mi iskolánkból.
Büszkén mondhatjuk, a szülők elégedettségét is kivívtuk azzal, hogy középiskolában tanulóink nagy része megtartja tőlünk vitt jegyét. Erről a középiskoláktól értesítés kapunk. Halmozottan hátrányos helyzetű tanulóink továbbhaladását pedig külön figyelemmel kísérjük.