Kulturális rendezvények

Kulturális rendezvények

Az iskola a helyi kulturális élet szervezésében központi helyet foglal el. A településen szervezett programok, rendezvények helye az iskola tornaterme, az új Közösségi Ház, a Főtér. Az ünnepségek szervezői elsősorban az intézmény pedagógusai. Iskolai ünnepségeink, rendezvényeink nyitottak a község lakói előtt. Időpontjukról a közösségi oldalakon tájékoztatjuk az itt élőket.

 

Hagyományok, szokások az iskolában:

 

Intézményünkben tanulóikkal közösen ünnepeljük meg a jeles társadalmi ünnepeket, évfordulókat, a tanulók által előadott színvonalas műsorokkal. A település megemlékezésein elsősorban az iskola tanulói lépnek fel a pedagógusok által szervezett ünnepi műsoraikkal.

Mikulás, karácsony alkalmával osztályonként színes kis műsorral köszöntjük a Mikulást, a karácsonyt. Advent idején az iskolai gyertyagyújtások mellett részt veszünk a település programjain és a Főtéren álló koszorú gyertyájának gyújtására ünnepi műsorral készülünk.

Idősek napja alkalmából műsorral kedveskednek a tanulóink a község nyugdíjasainak az iskola tornatermében szervezett Idősek karácsonyán.

Iskolánk névadója, Hunyadi Mátyás tiszteletére minden év februárjában Mátyás-hetet tartunk, melynek keretében ünnepi megemlékezésre és vetélkedők, sport és tanulmányi versenyek szervezésére kerül sor.

Évente két alkalommal, ősszel és tavasszal, egynapos akadályversennyel egybekötött túrát szervezünk tanulóinknak, együttműködve a településen élőkkel.

A jeles napokról, ökoiskolához méltóan tartalmas programokkal emlékezünk meg a tanév során.( Víz Világnapja, Föld Napja, Madarak Fák Napja, Környezetvédelmi Világnap, Állatok Világnapja, Autómentes Nap, Zöld Nap).