2018

A HAT-17101-2017-00083 számú Határtalanul pályázat részeként a hetedik osztályos tanulóink megtekintették az Arany János Vándorkiállítást Miskolcon, majd egy rendkívüli irodalom órán vettek részt.

A hetedik osztályosokkal a Határtalanul pályázat keretében Kárpátaljára utaztunk. Az első nap programja Ungváron a vár és a skanzen megtekintése, majd Munkácson egy esős séta a várban.

A második napon a hetedikesekkel Kárpátalján, Szolyván a siratófalnál koszorúztunk, majd az Árpád vonal védelmi bunkerében jártunk. Kóstoltunk gyógyvizet. Beregszetmiklós várát egy festő bemutatta nekünk. Volt séta, foci és sok eső.

A hetedikesek a harmadik napon Kárpátalján a Péterfalvai Középiskolába látogattak, kis műsorral köszönték meg a kedves vendéglátást. Betekintettek a tanítási órákba, és szívesen ültek be a padokba is. A Nagyberegi Református Liceumban egy akrobatikus bicikli bemutatót láthattak, majd az ottani gyerekekkel fociztak.

A hetedikesek “Határtalanul” kirándulása Beregszász emlékműveinek térképes felfedezésével zárult. Majd a Kárpátaljai Magyar Főiskolán feldolgozták a csapatok a látottakat.

A “Határtalanul” kirándulás Kárpátalján egy flashmobbal zárult, ahol a harsányi és szirmabesenyői gyerekek közös produkciót rögtönöztek idegenvezetőnk, Éva néni segítségével.