Fenntarthatósági témahét

A Fenntarthatósági témahét alkalmából eseményekben gazdag hetet zártunk az iskolában.

Ebben a tanévben regisztráltunk az OGYÉI nemzetközileg elismert országos vízfogyasztást
népszerűsítő programjára, a HAPPY-hétre. Ez alkalmat adott arra, hogy előadások szervezésével játékosan tanulhassunk a vízfogyasztás előnyeiről. Felhívtuk tanulóink figyelmét, hogy a cukros italokat egészségesekre cseréljék, ezzel megőrizhetik normál testsúlyukat és fogaik épségét is. A kiszáradás veszélyeiről és a víz koncentrációnkra gyakorolt hatásáról is szó esett. A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztását népszerűsítette településünk polgármestere, Szabó Gergely is, aki részt vett a programjainkon. A tanulók nagy örömére nem érkezett üres kézzel, a legügyesebben szereplő osztálynak gyümölcsöt hozott.

A „Te Szedd ! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” országos hulladékgyűjtési akcióba is bekapcsolódtunk, hangsúlyozva ezáltal, hogy milyen fontosnak tartjuk Ökoiskolaként, hogy mi is tegyünk településünk tisztaságáért.

Az Erdők Világnapján, március 21-én egyszerre, egy időben több helyszínen öleltük a fákat, amelyek tiszta levegőt, energiát, árnyékot biztosítanak mindannyiunknak.

A Víz Világnapján, március 22-én a víz létfontosságáról, felhasználásáról és a vízzel való takarékoskodásról plakátokat, rajzokat, gondolattérképeket készítettünk. A víz körforgását megszemélyesített vízcseppekkel szemléltettük, a negyedikesek papírból akváriumot készítettek. Tanulóink aznap kék ruhában jöttek iskolába és közösen egy ismeretterjesztő filmet néztünk meg, majd kvíz kérdések következtek.

A nap és a hét zárásaként egy tapasztalatszerző kirándulásra indultunk Harsány halastavához, mely során jobban megismerhettük a minket körülvevő természeti értékeket.

Fábián Ágnes, Tari Georgina, Virághné Varga Erika szervezők